Româna/Русский

Canalul YOUTUBE

Feminismul şi Noua Ordine Mondială (6)

6. Josnică şi destrăbălată. Feminismul a ucis curtarea

Construindu-şi o identitate conformă starurilor din filmele Hollywood, de la MTV, din revistele glamour şi din show-biz, ajustându-şi vestimentaţia din ce în ce mai vulgară şi mai obscenă la trendurile modei, tinerele de azi ajung să imite exteriorul şi atitudinile de cocote. Ceea ce dintotdeauna era considerat degradant şi ruşinos astăzi a ajuns să fie văzut ca ceva „cool”, iar rezervele sau criticile maturilor sunt luate de către tineri în zeflemea ca fiind ceva depăşit şi inutil. Tricoul căzut de pe umăr, bluzele stil lenjerie intimă, maiourile ce lasă burta dezgolită ca să se vadă cercelul de la buric, fustele ce abia de acoperă fesele, blugii rupţi de parcă i-au muşcat toţi câinii din cartier – iată cum se înţolesc tinerele noastre pentru a fi în pas cu timpul. Ţinuta lor trebuie să fie cât se poate de sfidătoare şi provocatoare, cât mai străină de ideea de decenţă şi de sfială. Iar ca să facă vârf la stog, tipele de astăzi se mai şi sluţesc cu tatuaje monstruoase plasate pe unde le trece prin cap. Citiţi ce scrie pe tricourile domnişoarelor de azi: „Follow me!” („Urmează-mă!”), „Catch Me If You Can!” („Agaţă-mă dacă poţi!”) şi alte porcării care le degradează imediat la nivelul de târfe accesibile oricui.

Henry Makow scrie: „Graţie feminismului, studentele din zilele noastre au fost scutite de umilirea curtării. Au scăpat de tinerii care să le ofere flori şi să le invite la cină sau la film. Zilele în care se întâlneau ca iubiţi, iar tinerii se raportau la ele ca la posibile viitoare soţii şi mame sunt de domeniul trecutului…

În trecut, existenţa unei perioade de curtare şi a căsătoriei ca şi condiţie a întreţinerii relaţiilor intime le conferea femeilor putere. Căsătoria era ca un negoţ. Vrei sex? Însoară-te. Acum toate femeile sunt la fel de roabe. Îşi fac treaba, dar nu primesc nimic în schimb. Piaţa a căzut. Fetele sunt disperate”.

Ader aproape integral la felul cum descrie condiţia tinerelor femei de azi autorul. Doar ultima propoziţie ar putea fi dezvoltată puţin.  Ca să ajungă la starea de disperare, fetele trebuie să fie conştiente de condiţia dezastruoasă, degradantă în care s-au pomenit. Dar întrucât mediul le învaţă să se creadă în regulă aşa cum sunt, anesteziindu-le instinctele de jenă, dar şi de maternitate, doar unele dintre ele ajung să-şi realizeze propria condiţie de epavă, de ratată, de neîmplinire sfâşietoare. De cele mai multe ori trezirea din reveria dulce a jocului distractiv al tinereţii extinse hăt până dincolo de treizeci de ani intervine când deja e prea târziu să o ia de la capăt. Timpul spulberă inexorabil farmecul primei tinereţi, iar odată cu el şi şansa de a deveni soţie şi mamă iubitoare în sânul unei familii fericite.

(va urma)

Un răspuns la “Feminismul şi Noua Ordine Mondială (6)”

  1. Iulian Marcel Ghita spune:

    Fara doar si poate prefer ce denumiti josnic si fara rusine peroioadei pe care o descrieti ca decenta ptr ca citez: atunci daca vroiai sex trebuia sa te insori ! waw! asta numiti dv putere? ce putere ? puterea de a ramine fata batrana nu te lua nimeni? Revolutia sexuala a fost super ok,de ce ar trebui sa ne intoarcem intr-o epoca in care cum spiuneati dv sexul era negot? nu e mai bine sa fie liber sa faci ce vrei tu? de ce ar trebui sa ceri aprobare sau sa fii astepti sa fii curtata si sa aci sex doar daca te cere respectiva persoamna de nevasta? cred ca nu inteleg argumentele dv.Sincer credeam ca timpurile alea au apus demult si definitiv. Libertatea e preferabila tranzactionarii intresate e pur si simplu umilitor mai ales ptr o fata sa astepte sa fie ceruta de nevasta, doar ca sa poata sa faca sex !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *