Româna/Русский

Canalul YOUTUBE

Două pledoarii pentru renașterea Europei

Universitatea Populară își anunță cu bucurie cititorii despre ieșirea de sub tipar a două cărți de excepție. Este vorba despre lucrarea cunoscutului om politic și scriitor francez Ivan Blot ”Europa Colonizată”, apărută în original la editura ”APOPSIX”, și volumul ”Guvernarea Dorinței”, semnat de către nu mai puțin celebrul eseist și economist de la Paris Hervé Juvin, publicată la prestigioasa editură pariziană ”GALLIMARD”. Traducerea cărții lui Ivan Blot este realizată de către doamna Irina Marina Borțoi, iar cea a lucrării lui Hervé Juvin aparține doamnei Ruxandra Iordache.

Cartea Ivan BLot

Cartea Ivan BLot

Astfel, Universitatea Populară își continuă activitatea de aducere în atenția cititorului de limbă română din Republica Moldova și România a unor autori valoare din Europa Occidentală din pleiada elitei intelectuale militante pentru resuveranizarea țărilor  din Vestul continentului nostru, aflate din 1944 și până în prezent sub ocupația militară, politică, economică și – ceea ce e deosebit de grav – civilizațională și axiologică a imperiului american. Opera acestor autori este de o actualitate stringentă și pentru partea răsăriteană a Europei, pentru popoarele care, după ce au îndurat preț de o jumătate de secol jugul comunist, s-a pomenit sub dominația altui ocupant, mult mai perfid. Această ocupație a  a căpătat o vizibilitate izbitoare în special după prăbușirea URSS, odată cu dispariția lumii bipolare instituite la Ialta de către învingătorii în cel de-al Doilea Război Mondial.

Sper deosebire de tipul de dominație totalitară sovietică, americanizarea Europei reprezintă un tip de totalitarism mai subtil, mai perfid, numit și soft, reușita căruia se datorează seducției pe care o exercită capitalismul tentației, cu toate ingineriile lui sociale de colonizare intelectuală, psihologică și culturală, acestea facilitând exercitarea unei colonizări militare și politico-economice. Asta pentru că doar devastând imaginarul colectiv al europenilor, doar inoculând modele străine prin întreaga mașinărie a culturii de masă, a publicității și a mediei aservite plutocrației, doar eradicând tradițiile și valorile ancestrale a devenit posibilă exercitarea unui dictat politico-ideologic uns cu toate alifiile ”corectitudinii politice” și ”gândirii unice”.

Coperta cartea Herne Juvin

Coperta cartea Herne Juvin

La ora când în țările europene curentul de opinie anti-Sistem capătă forța unui adevărat tsunami, când partidele patriotice obțin victorii zdrobitoare în cadrul alegerilor, când Uniunea Europeană și-a arătat chipul hidos în toată urâciunea lui, scârțâind din toate încheieturile, când Alianța  Nord-Atlantică devine tot mai indezirabilă pe continentul nostru, cititorul de limbă română are nevoie de astfel de lecturi în stare să refacă optica normală asupra realităților din jurul nostru. Asta mai întrucât eurolatria, cu tot cu miturile ei garnisite cu ideologia neoliberalismului, încă mai face ravagii în mințile multora dintre concetățenii noștri.

Menționăm cu deosebită plăcere că cei doi autori, Ivan Blot și  Hervé Juvin, cărțile cărora le prezentăm în aceste rânduri, sunt printre personalitățile de frunte ale Forului de la Chișinău, o platformă de discuții ce reunește intelectuali din Vestul și Estul continentului nostru, precum și din alte spații geografice, care s-au întrunit în două rânduri în capitala Republicii Moldova în lunile mai și februarie 2017. Cooperarea noastră este una multidimensională: conferințe internaționale, apariții editoriale, proiecte media comune. Toate aceste activități sunt orientate spre afirmarea valorilor  tradiționale, creștine, conservatoare, suveraniste. Refacerea unității Europei, a Europei patriilor, a Tradiției și a normalității reprezintă opțiunea comună a acestei familii internaționale.

Pentru cei care nu au reușit să parcurgă prefețele la cărțile celor doi prieteni francezi, dăm linkurile respective: aici și aici.

              

Cu titlul de informație, vă mai comunicăm că la ora actuală Universitatea Populară pregătește publicarea altor două cărți, și anume ”Neuro-Pirații. Reflecții pe marginea ingineriei sociale” de Lucien Cerise (editura ”Kontre Kulture”, Paris) și ”Omul desfigurat” de Ivan Blot (editura ”Apopsix”, Paris). Urmează apariția altor volume semnate de autori occidentali și răsăriteni. Ne adresăm cu această ocazie către traducătorii profesioniști, specializați în traducerile din limba franceză în limba română, să se adreseze subsemnatului fie prin Facebook, fie la adresa electronică roscaiurieppcd@gmail.com pentru eventuale cooperări.

Iurie Roșca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *