Româna/Русский

Canalul YOUTUBE

PPCD îşi anunţă decizia de a participa la alegeri

CHIŞINĂU, 5 aug – News-Moldova. PPCD a anunţat că va participa la alegerile parlamentare de la finele anului, iar Iurie Roşca va fi primul în lista partidului, transmite News-Moldova.

Preşedintele PPCD, Victor Ciobanu, a menţionat că ţara are nevoie de o guvernare puternică şi de o mână forte, iar formaţiunea este gata de o bătălie decisivă contra clanurilor ce au ocupat ţara.

Iurie Roşca a menţionat că, de la instalarea coaliţiei, toţi s-au dezamăgit de prestaţia acesteia, inclusiv cei care erau pe vremuri plini de entuziasm.

Cei care azi ne conduc au venit la putere pe valul evenimentelor de la 7 aprilie 2009, iar tentativa de lovitură de stat a devenit mitul fondator al actualei guvernări. Lunga poveste a alegerii şefului statului, alegerile parlamentare anticipate şi referendumurile eşuate, care au culminat cu alegerea lui Timofti, s-ar încadra în norma penală care incriminează uzurparea puterii de stat.

Reprezentanţii actualei guvernări prezintă asocierea cu UE ca pe o izbândă istorică, deşi povestea de succes promisă s-a transformat în una de coşmar.

În opinia lui Roşca, RM are o guvernare externă, birocraţia europeană exercitând un control direct asupra celor instalaţi la putere la Chişinău.

Totodată, afirmă Roşca, guvernarea neoliberală din RM încalcă statutul de neutralitate al ţării prin faptul că s-a angajat de partea acelor cercuri din UE care sunt contra Rusiei. În consecinţă, ţara noastră a pierdut piaţa rusă.

Iurie Roşca a amintit şi despre legea despre egalitatea de şanse, menţionând că prin adoptarea ei regimul a dat a lovitură puternică moralei creştine, valorilor naţionale. Singura grijă a guvernanţilor, potrivit politicianului, este să fie neteziţi pe cap de europeni şi americani. De aceea, susţine Roşca, viitoarele alegeri sunt o şansă de ieşire din impas, PPCD fiind alternativa reală a actualei guvernări.

La final, Roşca a subliniat că „la baza ideii naţionale trebuie să stea ortodoxia ca factor principal de coeziune între toate etniile. Totodată, pentru dezvoltarea ţării, este necesar protecţionismul economic şi consolidarea suveranităţii economice a RM, apărarea pieţei interne de invazia mărfurilor străine, reîntoarcerea în ţară a celor plecaţi peste hotare, reindustrializarea economiei naţionale. O prioritate strategică a ţării trebuie să fie redeschiderea pieţelor din CSI şi Rusia, iar relaţiile Moldovei cu Vestul şi Estul trebuie să fie cele de parteneriat şi nu de vasalitate. Interesul naţional al RM este afirmarea statutului de neutralitate permanentă”, a conchis Iurie Roşca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *